10.6.2014

Krása krbu v každém designu

Vzhled krbu určuje celý ráz interiéru, ať už se jedná o starou roubenku, horskou chatu, zasedací místnost, restauraci, zámek či interiér bytu. Současná nabídka je široká. Můžete v ní vidět designové krby, rustikální, nadčasové, moderní i klasické. Hned po výběru krbu podle technických parametrů je vzhled druhým nejdůležitějším bodem, proto bychom mu měli věnovat dostatek času. Krb bude zdobit domov mnoho let, a tím určovat celou atmosféru domova. Vybírejte proto s rozmyslem a s výhledy do budoucna. A pokud si nejste jisti, požádejte o názor odborníka, bytového architekta.

Rustikální krby

Rustikální krby jsou v podstatě obestavěné krbové vložky. Obezdívka je často volena z cihel, pískovce nebo z nějakého jiného kamene. Tyto krby svojí velikostí ovládají celý prostor a určují styl celého vybavení. Tyto krby jsou oblíbené například v horských oblastech, kde se často setkáváme i s otevřeným topeništěm. Dále jsou často voleny do domácností, protože kvalitní kámen a provedení krbu snad nikdy nevyjde z módy. Jedná se například o kanadská kamna.

Moderní krby

Naopak je tomu u moderních krbů, které mohou během let takříkajíc „vyjít z módy“. Nejedná se ovšem o tom, že byste po třech letech museli krb vyhodit a pořídit nový, ale často je například ke krbu volen i podobný typ nábytku, který moderním trendům podléhá daleko dříve. Myslete proto na to, jaký styl nábytku a celého interiéru se vám líbí, jak často jej budete obněňovat a zda se bude ladit s novým krbem teď i za několik let. Podívejte se do naší galerie na moderní krby značky FocusBodart & Gonay, Stuv či Tulikivi. Určitě si vyberete.

Luxusní krby

Luxusní krby jsou pastvou pro oko. A k tomu samozřejmě plní svůj primární úkol – topit a hřát. Luxusní krby jsou propracované designérské kousky. Podívejte se například do fotogalerie na značku Focus, Tulikivi, Brunner či Sparthem. A pokud byste si chtěli prohlédnout jak tradiční, tak neokoukané krby a krbové vložky, navštivte naši prodejnu, kde máme vystaveno více jak 100 vzorků včetně dvanácti funkčních topenišť! Rádi vám pomůžeme s výběrem.

 Chci vědět více