Co vás zajímá

Tato kategorie blogu je určena všem, kteří se chtějí o krbech dozvědět ještě trochu více. Naleznete zde slovníčky pojmů, které vám pomohou zorientovat se v "krbařské řeči" a také zde najdete celou řadu odpovědí na otázky, na které se často ptáte. Pokud jste ještě nenašli vše, co jste hledali, neváhejte nás kontaktovat nebo nás rovnou navštivte na prodejně

Těším se na vás,
Krby-kamna Turyna s.r.o.

Krbové vložky a krbová kamna s teplovodním výměníkem dokáží vytápět nejen místnost ve které stojí, ale ohřívají také vodu v topné soustavě a mohou tak prostřednictvím radiátorů nebo podlahového vytápění temperovat celý dům. Hodí se ale do novostaveb? To se dozvíte v našem dnešním článku. 

Severský styl bydlení není oblíbený jenom ve Skandinávii, ale na popularitě nabývá i v jiných částech světa. Inspirovat se jím nechává každý, kdo touží po jednoduchém, ale zároveň útulně zařízeném interiéru.

Existují oblasti, ve kterých prostě nechceme dělat kompromisy. Jednou z nich je i bydlení. Každý z nás chce žít ve svém vysněném domě, kde se bude cítit příjemně a bezpečně, a který bude odpovídat jeho nárokům, požadavkům i potřebám. Všechny tyto atributy splňují dřevostavby, které se v posledních letech staly doslova hitem. Čím si to zasloužily?

V dnešním článku se podíváme na zoubek tématu více než aktuálnímu. Tím je vytápění dřevem v novostavbách a cenné informace v něm naleznou všichni, kdo plánují stavbu nového domu a rádi by v něm čerpali energii z pohledu do plápolajících plamenů a relaxovali při praskání hořícího dřeva. 

Trend posledních let ukazuje, že grilování a Český národ k sobě již neodmyslitelně patří. Důvodů je mnoho. Posedět s přáteli či rodinou a zároveň ogrilovat nějakou tu dobrotu je jednoduše příjemné a tak se k němu kloní čím dál tím větší počet lidí. Jenže co dělat, když vaší dlouhodobě plánovanou grilovačku pokazí nepřízeň počasí? Řešením je vhodný párty stan. 

3.6.2016

Krby v obýváku

Je to místo, kde se schází rodina. Tátové tu křičí, když dá domácí tým gól a maminky když nadrobíme pod stůl. Obývák je zkrátka místem, kde trávíme většinu času, jsme-li doma. A tak do něj i neodmyslitelně patří krb. 

7.12.2015

Krbové stavebnice

V dnešním článku se blíže podíváme na krbové stavebnice, zmíníme pár možných řešení a společně rozebereme také jejich výhody a nevýhody. 

Ať už jsou vaše představy o vytápění jakékoli, praská-li v nich dřevo, máme pro vás řešení! V dnešním článku bychom vám rádi představili naší nabídku z trochu jiného pohledu.

29.7.2015

Rustikální krby

V dnešním článku vám přinášíme informace o rustikálních krbech, které se stále těší velké oblibě. 

V dnešním článku se zaměříme na teorii a přinášíme vám přehledné rozdělení materiálů používaných v kamnářském řemesle. Celé vytápění je totiž odvozeno od fyziky a znalost všech fyzikálních vlastností použitých materiálů je pro dobrého kamnáře zásadní!

12 3