19.4.2018

Dřevostavby - zdravé a pohodlné bydlení podle vašich představ

Existují oblasti, ve kterých prostě nechceme dělat kompromisy. Jednou z nich je i bydlení. Každý z nás chce žít ve svém vysněném domě, kde se bude cítit příjemně a bezpečně, a který bude odpovídat jeho nárokům, požadavkům i potřebám. Všechny tyto atributy splňují dřevostavby, které se v posledních letech staly doslova hitem. Čím si to zasloužily?

Úspora

Dřevostavby vynikají skvělými tepelně izolačními vlastnostmi, jsou proto předurčeny k tomu, aby se z nich staly nízkoenergetické domy. Mají nízké tepelné ztráty, takže ušetříte až polovinu nákladů na vytápění, to znamená tisíce korun ročně. Ulehčit své peněžence můžete také tím, že si pořídíte krb. Kromě toho, že vás zahřeje, se stane také krásným designovým prvkem každého interiéru, dodá mu na zajímavosti. Myslet byste na něj měli už v rámci projektování nového domu.

Ekologičnost

Domy Oldar

Dřevo je materiál, který je ekologický po všech stránkách. Nejen, že se jedná o obnovitelnou surovinu, která šetří životní prostředí, ale v interiéru vytváří zdravé mikroklima – funguje totiž jako takový regulátor absorbování a uvolňování vlhkosti uvnitř rodinného domu. Navíc zbavuje interiér škodlivých alergenních a toxických látek a k tomu krásně voní.

Rychlost realizace

Jednou z hlavních předností dřevostaveb je rychlost jejich výstavby. Podle velikosti domu a toho, zda se jedná o bungalov nebo patrový dům můžete bydlet ve vlastním už za pár měsíců. Plány vám nepřekazí ani počasí, díky suché technologii je totiž možné stavět celý rok, a to včetně zimy. 

Dlouhá životnost

Ohledně životnosti dřevostaveb panuje neuvěřitelné množství předsudků, a to i přesto, že si v této oblasti v ničem nezadá s klasickou zděnou stavbou. V průměru se pohybuje okolo 80 až 100 lety, záleží na údržbě. Bez problémů se tak stane pohodlným bydlení po několik generací.

Dům na míru

Kromě typového domu z katalogu si můžete nechat vytvořit individuální projekt rodinného domu, který bude přesně odpovídat vašim představám a přáním. Zvolíte si dispozice s ohledem na vaše potřeby, vyberete si vybavení rodinného domu, možnosti zateplení, vytápění. Zkrátka, proměníte všechny vaše sny ve skutečnost!