Návody

Ať už jste domácí kutil nebo si doma svátečně zapálíte oheň v krbu, jistě vám přijdou vhod návody, které jsme pro vás připravili. Ať už je to stavba krbu svépomocí nebo návod, jak vyčistit gril a celá řada dalších. Sledujte naše články pravidelně odběrem newsletteru a žádná novinka vám už neuteče!

Výběr krbových kamen by se neměl uspěchat. Jde o investici do domu, která (pokud je vybraná správně) vydrží po několik desetiletí. Firma Krby kamna Turyna pro vás připravila sedm jednoduchých kroků, které vám v rozhodování pomohou.

Česká republika je plná šikovných kutilů, proto dnes navážeme na článek Stavba krbu svépomocí tématem zahradní krby s udírnou a také svépomocí, kde se můžete v předstihu inspirovat na letní grilovací sezónu. Jen si přestavte – vyhlášené domácí uzené z vlastní udírny, po kterém se budou ptát všichni sousedé a přátelé! Tak tedy, jaké jsou možnosti?

Možná se vám zdá, že čištění skla u krbu je tou nejhorší starostí o krb. Usazené saze, které jde těžko odstranit a s tím spojen i nepořádek, který čištěním vznikne. Možná používáte špatné přípravky či nevhodný postup. Krby kamna Turyna přinášejí návod, jak vyčistit sklo u krbu bez problémů!

25.8.2014

Jak zatopit v krbu

I když se může zdát, že škrtnout sirkou a zapálit krb je hračka, může nás krb někdy pěkně potrápit. Podpal shoří, ale dřevo neprohoří? Je dřevo spálené, ale očekávaný výsledek vyhřátého pokoje se nedostavil? Vše totiž záleží na prvním roztopení. Proto si dnes řekneme, jak zatopit v krbu, aby oheň rychle vzplál a my měli v interiéru příjemné teplo.

22.5.2014

Jak vyčistit gril

Asi jen málokdo si umí představit léto bez grilování. Ať už se jedná o oběd nebo podvečerní atmosféru s provoněným masem a skleničkou dobrého moku, stává se grilování stále častější zálibou. Kromě příjemných činností, jako je pozvání přátel a příprava potravin, přichází na řadu i ta méně příjemná práce - příprava grilu a s tím spojená otázka „Jak vyčistit gril?“.

Krb je dominantou interiéru. Vytváří atmosféru domova, vyzařuje teplo, je ekologický, pro topení pohotový a efektivní. S výběrem i se stavbou krbu vám může pomoci specializovaná firma anebo si můžete postavit krb sami. Stavba krbu svépomocí jistě láká nejednoho kutila a my vám dnes popíšeme, jak taková realizace probíhá a na co by se nemělo zapomenout.

1