27.2.2015

Zahradní krby s udírnou svépomocí

Česká republika je plná šikovných kutilů, proto dnes navážeme na článek Stavba krbu svépomocí tématem zahradní krby s udírnou a také svépomocí, kde se můžete v předstihu inspirovat na letní grilovací sezónu. Jen si přestavte – vyhlášené domácí uzené z vlastní udírny, po kterém se budou ptát všichni sousedé a přátelé! Tak tedy, jaké jsou možnosti?

Chci postavit zahradní udírnu svépomocí – jaké mám možnosti? Pod pojmem zahradní udírna asi nebude panovat jednotná představa. Jaké jsou nejčastější typy a do kterých je vhodné se pustit svépomocí?

Co dům dá

Člověk je tvor kreativní, a proto vymýšlí různé varianty, jak si levně a rychle domácí udírnu postavit.

Můžeme se tak setkat s nápaditě využitými starými skříněmi z plechu, upravenými starými bojlery na vodu či jednoduché využití keramických květináčů.

Ano, je to způsob, jak udit maso, ale přiznejme si – estetický dojem mizivý, péče nepohodlná a o zážitku z uzení raději ani nemluvit...

zahradní krby s udírnou svépomocí

Prefabrikovaná stavebnice

Oblíbenou a i na pohled pěknou variantou jsou stavebnicové prefabrikované dílce, které se pojí speciálním žáruvzdorným lepidlem. Pro šikovného kutila je stavba příjemná zábava, výsledek většinou vypadá podle ilustrace a praktické využití taková to udírna již samozřejmě má. Pořizovací cena je příznivá a postup realizace poměrně jednoduchý.

Fantazie bez hranic

Další kategorií udíren tvořených svépomocí je „fantazie bez hranic“. Jedná se o udírny, do kterých se pouští sami kutilové. Od snu „mít na zahradě udírnu“ se dostanou do fáze navrhování a reálný výsledek se podobá malému zámečku. První efekt je ohromující a většinou detailně propracovaný, ale mít pro čtyřčlennou rodinu udírnu s rozlohou několika metrů čtverečních je již opravdu předimenzované. Pokud se pouštíte do stavby udírny svépomocí poprvé, pojí se s tím také riziko, že neodhadnete nadimenzování stavby a i když esteticky bude udírna krásná, z její funkčnosti již tak spokojení nebudete.

Přejete si originální udírnu i na své zahradě a chcete se vyhnout zmíněným komplikacím? Napiště nám přes kontaktní formulář a poradíme vám s vhodně zvolenými materiály, upozorníme na nedostatky při návrhu a s naší asistencí vznikne udírna přesně podle vašich představ.

Kam dále

Švýcarské grily Outdoorchef
Kanadské grily Napoleon
Nabídka grilů v našem e-shopu
Grilovací příslušenství