Grily OutdoorChef

Historie grilů OutdoorChef se začala psát na sklonku osmdesátých let a na jejím počátku stál Mike Lingwood. Ten se rozhodl vzít klasický kotlový gril na dřevěné uhlí, umístil do něj kruhový hořák a začal experimentovat s grilováním na plynu. Počátky nebyly jednoduché a hlavním problémem, se kterým se Mike potýkal, byl odkapávající tuk z grilovaných potravin. Ten po dopadu na hořák vzplanul a připravovaným potravinám dodával nejen nepříjemnou pachuť, ale také je činil značně nezdravými. A tak vznikl unikátní systém Easy Flip.

Grily OutdoorChef 

Aromatizační trychtýř Easy Flip

To co odlišuje grily OutdoorChef od všech ostatních grilů ať už na plyn či dřevěné uhlí je právě aromatizační trychtýř a systém Easy Flip, který tuto značku zároveň celosvětově proslavil. Princip spočívá v tom, že uvnitř kotle je umístěn smaltovaný trychtýř, který svádí všechen odkapávající tuk do nádobky pod topeništěm a tak nedochází k jeho pálení a zároveň se díky tomu nešpiní samotné topeniště. Trychtýř je navíc snadno otočitelný a tak vám dává možnost výběru mezi zdravým nepřímým grilováním a klasickým přímým grilováním. Přímé grilování využijete třeba při přípravě bifteků, které je nutné nejdříve "zatáhnout", aby maso neztratilo šťavnatost. 

Variabilita využití

Neopomenutelnou výhodou všech grilů OutdoorChef je široká variabilita využití a lze bez nadsázky říci, že jejich nákupem si pořizujete plnohodnotnou zahradní kuchyni, ve které můžete krom šťavnatých steaků připravovat třeba křupavou pizzu, sladké muffiny, pomalu pečený roastbeef nebo oblíbená vepřová žebírka. Větší modely na plyn vám také krom hlavní grilovací plochy nabídnou boční hořák, na kterém můžete připravovat přílohy, omáčky a konec konců vše, co vám zrovna přijde pod ruku :-) 

Mohlo by vás zajímat

Kanadské grily Napoleon
Americké grily Weber
Článek - Jak vyčistit gril
Recepty na gril

 

Uhlí, plyn i elektřina...

... na výběr je toho opravdu hodně. Grily OutdoorChef se vyrábějí jak na dřevěné uhlí, tak na plyn a chybět nemůže ani elektřina. Na základě našich zkušeností (grily jsme si sami na naší prodejně vyzkoušeli), doporučujeme ty plynové. Využívat je můžete skutečně všude a to včetně balkónů a lodžií. Škarohlídi tvrdí, že maso připravované na plynovém grilu nemá typické aroma kouře, ale na základě našich zkušeností můžeme říci, že rozdíl prostě nepoznáte. Navíc vám odpadá starost s roztápěním a i následné čištění grilu je výrazně jednodušší. 

Mistra dělá příslušenství

U pořádné grilovačky se bez kvalitního příslušenství jednoduše neobejdete. V případě grilů OutdoorChef patří mezi nutné minimum kvalitní grilovací rukavice, které využijete při otáčení aromatizačního trychtýře (bez nich to vážně nejde) a dále kartáč s mosaznými štětinami, který slouží k čištění grilu poté, co mají všichni strávníci plná bříška. Mosaz je měkčí než smalt a proto se při jeho používání nemusíte obávat poškrábání grilu. Tím ale nabídka příslušenství OutdoorChef ani zdaleka nekončí a máte-li chvilku, prohlédněte si ho v našem e-shopu nebo prodejně

Přehled modelů
Grilovací příslušenství