29.1.2015

Čištění skla u krbu bez starostí

Možná se vám zdá, že čištění skla u krbu je tou nejhorší starostí o krb. Usazené saze, které jde těžko odstranit a s tím spojen i nepořádek, který čištěním vznikne. Možná používáte špatné přípravky či nevhodný postup. Krby kamna Turyna přinášejí návod, jak vyčistit sklo u krbu bez problémů!

Kvalitní kamna či krbová vložka = základ

Pokud si pořídíte kvalitní krbovou vložku či kamna, ušetříte si první polovinu starostí. Můžete se o tom přesvědčit i přímo na prodejně Krby kamna Turyna, kde je sedm vystavených funkčních vzorků, kde čistíme sklo pouze 1x měsíčně. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, co dokáže dobře zvolený spotřebič.

Suché dřevo se postará o zbytek

Druhou polovinu starostí o čisté krbové sklo vyřeší vhodně zvolené dřevo. Suché dřevo, které také nabízíme k prodeji, vytváří méně sazí a sklo zůstává déle čisté. Více se dozvíte v článku Palivo aneb čím topit.

Rovnice čistého skla je jasná!

KVALITNÍ SPOTŘEBIČ + SUCHÉ DŘEVO = KOMFORTNÍ UŽÍVÁNÍ BEZ ČIŠTĚNÍ SKLA

A kdybyste přeci jen potřebovali s čištěním skla poradit:

Jak vyčistit sklo u krbu?

čištění skla u krbu

Prvním krokem, jak si ušetři práci, je zvolit správná paliva pro topení. Správně zvolený podpalovač i dřevo vám ušetří mnoho práce. Výhodu mají i ti, kteří mají krb s tzv. Air Wash systémem, který vytvoří vzduchový mikrofilm – ten sklo před nečistotami ochrání.

Pokud ale máte např. starší krb/kamna nebo používáte nevhodné dřevo, přijde na řadu otázka, jak vyčistit sklo u krbu.

1. Babské rady – novinový papír
Sklo vždy čistíme vychladlé a podle babských rad stačí obyčejný novinový papír (ne křídový). Ten dobře odstraní nános popele a ještě sklo vyleští. Problém je ale s vyšším nepořádkem, který vzniká od čištění. Nečistoty ze skla odpadávají, proto je dobré pod čištění položit další noviny a na závěr ještě okolí vyluxovat či setřít.

2. Domácí prostředky – saponát a hadřík
Další metodou je použití saponátu, houbičky a hadříku. Houbičku používejte co nejměkčí, aby se sklo nepoškrábalo. Na závěr sklo vyleštěte suchým hadříkem. Bohužel, i u této metody vznikne mnoho nepořádku. Jak tedy na čištění krbového skla bez nepořádku?

3. Speciální čističe krbových skel
Speciální prostředky pro čištění krbových skel skvěle rozpouštějí saze a nečistoty. Stačí pak sklo dočistit hadříkem. Téměř bez práce a následného nepořádku!

Čistič krbových skel

Speciální čističe krbových skel, které rychle a snadno sklo vyčistí, seženete také v naší prodejně nebo e-shopu. Od teď bude čištění skla u krbu hračkou!

Chcete se dozvěte více o čištění krbu? Přečtěte si článek Desatero, jak vyčistit krb.