25.9.2014

Jak probíhá stavba krbu

O tom, jak vybrat krbová kamna, jsme psali nedávno. Dnes se posuneme o další krok dopředu, k realizaci. Co byste měli mít na první schůzce? Kolik dní stavba probíhá? A jaké služby dále poskytujeme? To vše se dozvíte z následujících řádků.

Jak probíhá první schůzka?

Pokud přijdete k nám na prodejnu, můžete si prohlédnout více než 120 vystavených modelů krbů a kamen, kde získáte inspiraci a také možnost si jednotlivé modely vyzkoušet. Je vhodné, pokud na první schůzku kromě svých představ přinesete také projekt domu, díky kterému můžeme pracovat s rozvržením půdorysu i se spočítanými ztrátami domu.

Poté, co připravíme vizualizaci a vybereme finální model, přichází samotná realizace. Té předchází zaměření, zda opravdu veškeré údaje odpovídají a dále také kontrola komínu (revizi provádí odborná firma). Pokud je vše ověřeno, pouštíme se do samotné stavby. 

Od umístění až po první plamen

Pokud se jedná o realizaci krbu v obydlených prostorech, zakryjeme nábytek i podlahové krytiny, aby nedošlo ke znečištění. Stavba krbu je výrazným zásahem do interiéru, proto musí klient, i přes veškerou naši snahu interiér uchránit, počítat s vyšší prašností.

Stavební práce závisí na složitosti samotného modelu a případného napojení na teplovzdušný či teplovodní výměník. Průměrně na stavbě strávíme 2 – 3 dny, kdy zasadíme krbovou vložku, kterou napojíme na kouřovod. Následně přichází na řadu obezdívka a natažení perlinky. Finálními pracemi je například vytvoření říms či obkladů ze dřeva nebo z kamene. Na závěr se celá nová stavba oblékne do nové omítky.

Suma sumárum

Od výběru krbu po jeho finální stavbu uplyne průměrně měsíc. Samozřejmě, realizujeme zakázky i v kratším čase, pokud má zákazník již jasnou představu a vybraný konkrétní model. Po finálních úpravách staveniště vyčistíme a poradíme vám, jak nejlépe a čím zatápět, abyste měli z krbu ten nejlepší užitek.

Máte nějaké dotazy k realizaci krbu? Potřebujete poradit s výběrem? Zeptejte se nás pomocí níže uvedeného formuláře, nebo nás kontaktujte telefonicky. Rádi se s vámi podělíme o naše znalosti a zkušenosti.

Mohlo by vás zajímat