31.3.2016

Brunner: Novinky pro rok 2016

Krbové vložky a kamna značky Brunner patří bezesporu k těm nejkvalitnějším na trhu. Proto každá novinka z jejich Bavorských dílen vzbudí velký zájem všech specialistů z branže. No a přiznáváme, že ani u nás tomu nebylo jinak. V dnešním článku vám přinášíme přehled toho nejzásadnějšího. 

Rohová krbová vložka Brunner Eck-kamin

Eck-Kamin 42/57/30

První novinka, kterou bychom vám rádi představili, nese jméno Eck-Kamin 42/57/30. Jedná se o rohovou krbovou vložku, která podobně jako všechny ostatní od Brunnera vyniká špičkovou konstrukcí a kvalitou použitých materiálů, což z ní dělá společníka na dlouhá léta. Vysoká účinnost spalování zajistí minimální produkci popela a dlouhou dobu hoření na jedno naložení paliva. Ta při využití kvalitního paliva bez problémů přesáhne 6 hodin a v praxi vás tedy čeká přikládání jen 3x denně. Vnitřek spalovací komory je vyložen světlým šamotem, což dotváří celkový estetický dojem. Vybírat můžete ze čtyř variant mezi které samozřejmě patří levá a pravá varianta a dále je vám k dispozici možnost volby mezi klasickým otevíráním do boku a otevíráním pomocí horního výsuvu. Ten je realizován pomocí soustavy kladek s protizávažím a mezi jeho výhody patří jednak čistší vzhled a za druhé také možnost využívat občas krb jako otevřené ohniště. 

Otevřená krbová vložka Brunner.

Otevřené krbové vložky

Jestliže plánujete krb, u kterého chcete trávit romantické večery a vychutnávat si sklenku vína spolu s plápolajícími plameny, je nová řada Brunner Urfeuer-Kamin určena právě vám. Vložky z této řady nemají vysoký výkon ani účinnost, zato vám ale nabídnou vůni dřeva, jeho typické praskání a ničím nerušený pohled do plápolajících plamenů. Díky možnosti napojení vložek na externí přívod vzduchu se mohou bez obav využívat i v nízkoenergetických domech, případně v domech s vysokou vzduchovou těsností. Brunner představil 4 varianty - dvě z nich mají čelní otvor, jedna je v rohovém provedení a poslední čtvrtá vám nabídne pohled do plamenů hned ze tří stran. 

Brunner HKD - kamnové vložky

Kamnové vložky HKD

K dalším novinkám patří řada kamnových vložek s označením HKD 7, 8 a 9. Jak už název napovídá, tyto vložky se využívají při stavbě klasických kamen a všechny nové modely jsou navrženy ke kombinaci s tahovým systémem. Hlavní výhodou těchto topeništ je produkce sálavého tepla, které neohřívá vzduch, nýbrž předměty a také vše živé v dosahu a to prostřednictvím vlnění. Díky tomu je sálavé teplo velmi příjemné a také zdravé, jelikož nevíří prach a nevysouší vzduch. Nové modely kamnových vložek mají různá provedení dvířek od klasických hranatých, přes zaoblené až po oválné a tedy si vybere skutečně každý. Specialitou je pak provedení tunel, tedy varianta s dvířkami na obou stranách. Ta bude na našem trhu k dispozici v průběhu letošního roku. 

Třístranná plynová krbová vložka Brunner

Kouzlo plynových krbů

Na závěr našeho článku bychom vám ještě rádi představili poslední novinku, se kterou Brunner vyšel. Jedná se o řadu plynových krbových vložek, které jsou, stejně jako všechny ostatní produkty této německé značky, na prvotřídní úrovni a můžete se na ně spolehnout. Kouzlo plynových krbů spočívá především ve velmi snadné obsluze. Jen si to představte. Přišli jste po celém dni unavení z práce a chcete trochu toho klidu a domácí pohody. Jen málokdo je ochoten v takové situaci připravovat dřevo na zátop, štípat třísky, případně čistit sklo u krbu, aby byl výsledný požitek opravdu dobrý. V případě plynového krbu se stačí pohodlně usadit, stisknout tlačítko dálkového ovladače a v tom samém okamžiku začít vychutnávat atmosféru a plápolání plamínků. Žádné starosti s přípravou dřeva, žádné starosti s vynášením popela, žádný nepořádek a prach v okolí krbu. Zkrátka, plynové krby jsou ideální pro časově vytížené lidi, kteří od domova očekávají především pohodlí a možnost relaxace. V nabídce Brunnera naleznete plynových krbových vložek nemalé množství a vybírat můžete z nejrůznějších tvarů prosklení i výkonnostních variant. Pokud vás tedy výhody plynových krbů zaujaly, neváhejte nám zavolat nebo napsat prostřednictvím kontaktního formuláře níže. Poradíme vám s výběrem vhodné vložky, připravíme cenovou nabídku včetně 3D vizualizací budoucího krbu a v případě zájmu vám také nový krb postavíme. Zkrátka, nebojte se na nás spolehnout, jako velká řada našich zákazníků před vámi.