22.8.2017

Krbová kamna do dřevostavby

Vybrali jsme krbová kamna, která se díky svým parametrům a vlastnostem skvěle hodí pro moderní dřevostavby! Prohlédněte si je.

Dřevostavby mají bezesporu mnoho výhod a jednou z nich je také malá energetická náročnost z hlediska vytápění. Ta však může být i komplikací, pokud jste se rozhodli pořídit si krbová kamna. Ta standardní s nominálním výkonem v rozmezí 7 - 10 kW totiž zvládnou v obýváku běžné dřevostavby už po třiceti minutách topení způsobit nesnesitelné horko a o tepelné pohodě nemůže být příliš řeč. Topení v takových kamnech tedy často bývá přičinou následného větrání. A jaká kamna jsou tedy do dřevostavby vhodná?

Krbová kamna s nízkým výkonem a akumulací

Řešením pro dřevostavby jsou akumulační kamna s výkonem do 8 kW, která jsou díky akumulačnímu jádru schopná vstřebat část tepla a rozložit jeho vyzařování v čase. Díky tomu nedochází k rychlému přetopení místnosti a kamna navíc hřejí i řadu hodin poté, co v nich dohořelo poslední polínko. 

#1 Romotop Laredo 01 AKUM

Romotop Laredo 01 AKUM

Kamna od největšího tuzemského výrobce, společnosti Romotop, vynikají jednak poctivým a v čase trvanlivým zpracováním, dobrou účinností spalování, nadčasovým designem a v neposlední řadě velmi lukrativní cenou. Aby kamna ladila se zbytkem interiéru, je vám k dispozici paleta třiceti odstínů keramického obložení. Výkon je u Lareda možné regulovat v rozmezí 3 - 8 kW a největší oblibě se těší u mladých rodin, které zařizují svůj první dům. Více informací a technických parametrů si můžete prohlédnout zde!

 

 

#2 Leda Colona

Krbová kamna Leda Colona

Robustní vzhled, prvotřídní německé zpracování, špičková účinnost a průběh hoření, nominální výkon pouhých 1,8 kW nebo hmotnost 480 kg, to jsou kamna nesoucí jméno Colona od společnosti Leda. Stejně jako Laredo, i Colona je dostupná ve více variantách obkladu i barvy. Navíc ale nabídne třeba dvojnásobnou akumulační kapacitu, dvířka osazená dvojsklem nebo vyšší účinnost spalování. Prohlédněte si všechny varianty a parametry kamen Leda Colona

 

#3 Stûv 30 - compact H

Další značkou, která má ve svém portfoliu kamna vhodná do dřevostavby je belgický Stûv, konkrétně pak jeho model s označením 30 - compact H. Specialitou těchto kamen je spalovací komora umístěná v otočném bubnu. Jednoduchým otočením tak můžete kamna proměnit na otevřené topeniště, kotel na dřevo nebo klasická krbová kamna s prosklením. Kamna vás budou také hřát až 12,5 hodiny poté co vyhasnou. Objevte všechny možnosti kamen Stuv 30 - compact H v e-shopu

Stuv 30 - compact H

 

#4 Nebo to postavíme na míru?

Moderní kachlová kamna

Ani to není žádný problém. Třeba vás zaujmou na míru stavěná, klasická i moderní kachlová kamna. A nebo vyplňte konktatní formulář, popište nám své představy, připojte plány domu a počkejte pár dní. Na základě podkladů vám zdarma připravíme 3D vizualizace možných řešení a následně také přesnou cenovou nabídku na stavbu akumulačního krbu nebo kamen.