22.1.2015

Často kladené otázky ze světa krbů II.

Opět se nám nashromáždilo mnoho dotazů, proto navážeme na nedávný článek Často kladené otázky ze světa krbů. Pojďte se podívat na zajímavé odpovědi! Třeba naleznete odpověď i na své otázky!

Vyplatí se topit krbem?

Krb si naši klienti pořizují ze dvou důvodů – za prvé jako krásný bytový doplněk a za druhé jako topidlo.

Protože cena energií stále stoupá, topit krbem a dřevem se vyplatí a v porovnání například s plynem můžete ušetřit a desítky procent nákladů.

Krb je velice variabilní – můžete zapojit výměník a vytápět tak i celý dům.

otevřený krb 

Aby ovšem toto vše splňoval, musí být dobře navržen a odborně zrealizován. Díky tomu získáte nejen příjemné teplo, ale i krásnou atmosféru.

A co otevřený krb, vyplatí se?

Otevřený krb je krásným interiérovým doplňkem, který vykouzlí stylovou atmosféru. Co se ale týče ekonomické stránky, nelze srovnávat s krbovými vložkami, které mají vysokou účinnost a akumulují teplo. V tomto ohledu je otevřený krb ztrátový a doporučujeme jej spíše pro sváteční užívání.

Je rozdíl mezi kamny ze supermarketu a specializovaného obchodu?

Rozdíl naleznete mezi kvalitou zpracování a použitým materiálem, od čehož se odvíjí nejen životnost, ale především výhřevnost. Na toto téma se podrobněji zaměřil článek Porovnání kamen od kamnáře a ze supermarketu, kde se dozvíte více informací.

Ovlivní plastová okna funkčnost krbu?

Pokud jste stará okna vyměnili za nová plastová, která skvěle těsní a zabrání úniku tepla, můžete si všimnout i další změny v domácnosti – špatně fungujícího krbu či kamen. Díky tomu, že nová kamna dobře izolují, zabraňují i přístupu čerstvého vzduchu a když krb/kamna dokáží např. během hodiny spotřebovat téměř celý obsah vzduchu v interiéru, vzniká podtlak, který je příčinou úniku spalin i bolesti hlavy. Tato situace se řeší extrémním přívodem vzduchu, což kvalitní krby a kamna mají.

Dozvěděli jste se vše potřebné? Pokud ne, neváhejte nás kontaktovat! Rádi zodpovíme i vaše dotazy!