23.4.2015

Kachlová kamna

Kachlová kamna používá lidstvo už po staletí. První zmínky se datují k přelomu 9. až 10. století a od té doby prošla kachlová kamna dlouhým vývojem. Od jednoduchého kachlového ohniště bez tahového systému se vyvinula ve vytápění, které je oblíbené pro sálavé teplo, dlouhou výhřevnost, nízkou spotřebu dřeva a především jedinečný vzhled.

Kachlový sporák

Možná si říkáte, kdo by v 21. století chtěl vařit na kachlovém sporáku s přikládáním dřeva, když může vybírat z nespočtu moderních sporáků. Tento trend se opět navrací, ať už se jedná o tradiční kachlové sporáky, či moderní pojetí od značky Pertinger, která se specializuje na pečící trouby a sporáky na dřevo. Důvodem je nejen skvělý styl a atmosféra vaření, ale také ekonomická a ekologická stránka.

Variace na kachlové téma

Díky sálavému teplu jsou pro člověka kachlová kamna přirozeným zdrojem energie, podobně jako sluneční paprsky. Kachle dokonale akumulují teplo, které následně postupně uvolňují, a proto mají dlouhotrvající výhřevnost. Dále tato kamna vytvářejí zdravé a bezprašné prostředí, které ocení nejedna hospodyňka. Navíc existuje nespočet řešení a barevných variací, a tak mohou váš interiér zdobit nejen klasická kachlová kamna či sporáky, ale také tradiční kachlové pece s ležením či lavicí.

Kachlová kamna mohou pomoci i v boji proti zdravotním problémům, kdy mají pozitivní vliv na ničení plísní, což má za následek snížení rizika alergie. Další výhodou je také minimum prachu. Co se týče zmíněných úspor, má tento typ kamen účinnost 85 - 90 %.

Kachlová kamna z Peček

Krby kamna Turyna pro stavby kachlových kamen a sporáků používá kachle osvědčeného českého výrobce Hein. Pokud si chcete doma užívat pohodlné ležení na kachlové peci nebo toužíte po kachlových kamnech do interiéru, neváhejte nás kontaktovat, pomůžeme vám jak s návrhem a upřesněním vašich představ, tak se postaráme i o samotnou realizaci.