6.6.2017

Jak jsme jeli do Kanady

V květnu jsme navštívili závod v kanadském Québecu, kde se vyrábí u nás tak oblíbená kanadská kamna. A protože jsme krom práce našli čas i na poznávání okolí, přinášíme vám v dnešním článku pár fotek a zajímavostí. 

Ville de Québec je hlavním městem kanadské provincie Québec a leží na levém břehu řeky Svatého Vavřince. Pokud bychom měli toto město nějak jednoznačně charakterizovat, pak musíme zmínit, že narozdíl od ostatních amerických měst působí značně evropským dojmem. Staré město je překrásnou přehlídkou původní architektury a procházky po něm rozhodně stojí za to. Stylově zařízené hospůdky a bary doplňují menší obchody s nabídkou všeho možného od oblečení, přes mořské plody až po specializované prodejny dobrot vyrobených z javorového sirupu. 

Kanaďané jsou velmi přátelští a otevření lidé, kteří nejdou daleko pro vlídné slovo a rádi si s vámi popovídají třeba při společném čekání na autobus nebo ve frontě v obchodě. A vůbec jim nevadí, že vás vidí poprvé a současně naposledy v životě:) 

Samotná návštěva a školení v prostorách společnosti SBI, která vyrábí zmíněná kanadská kamna, nás utvrdila v tom, že jejich produkty patří k absolutní světové špičce a to nejen díky kvalitním materiálům, které se při výrobě používají, ale také kvůli nezměrné řemeslné zručnosti místních kamnářů a jejich dlouholetým zkušenostech.