22.4.2016

Pstruh na grilu

Jste už přejedení steaků a klobásek, nebo prostě jen milujete ryby? Ať už bude vaše odpověď jakákoli, přinášíme vám recept pro přípravu pstruha na grilu, na kterém si jisto-jistě pochutnáte! 

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších ryb v České republice a často je také připravován na grilu. Jeho bílé maso je bohaté na zdraví prospěšné látky a vyniká také jemnou chutí. Pstruh je štíhlou dravou rybou, která žije především v horních částech toků, jelikož vyžaduje chladnějším vodu s vysokým obsahem kyslíku. U grilování ryb je velmi důležitá jejich čerstvost. Ne nadarmo se říká, že ryba a návštěva po dvou dnech smrdí:) 

Ingredience

Pro přípravu pstruha na grilu budeme potřebovat následující ingredience:

  • Pstruh
  • Petržel
  • Fenykl
  • Mletý černý pepř
  • Hrubozrná sůl
  • Kapary
  • Citrónová šťáva
  • Olivový olej (nahrazuje máslo)

Postup přípravy pstruha na grilu

Pstruha omyjeme, očistíme a v případě potřeby také vykucháme. Na každé straně pstruha uděláme 2 zářezy. Dovnitř vykuchaných pstruhů vložíme plátek másla smíchaného s nasekanou petrželí, fenyklem, kapary, pepřem a solí. 

Takto připraveného pstruha buď položíme přímo na rošt grilu, nebo využijeme speciální stojan pro grilování ryb, případně využijeme speciální rošt na ryby. Pokud nám to konstrukce grilu umožní, umístíme pod pstruha misku, do které budeme zachytávat odkapávající máslo. To využijeme při servírování a pstruha jím na talíři přelijeme. 

Máte svůj oblíbený recept na gril? Zašlete nám ho třeba prostřednictvím e-mailu nebo Facebooku a my jej zveřejníme na našem blogu, samozřejmě i se jménem autora, bude-li si to přát:)