8.4.2016

Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa je vynikající příloha k masům, klobáskám a lze jí podávat také jako "jednohubku" či "finger food". V dnešním receptu vám přinášíme pár tipů pro její přípravu na grilu. 

Ingredience

Pro přípravu grilované cukety budeme potřebovat následující ingredience:

  • Mladá a pevná cuketa
  • Olivový olej
  • Hrubozrná sůl
  • Bylinky
  • Česnek

Postup přípravy grilované cukety

Cuketu omyjeme a nakrájíme (včetně slupky) na kolečka o síle cca 1 - 2 mm. Cuketa je poměrně tuhá a silnější kolečka by značně prodloužily dobu přípravy. V misce si připravíme marinádu složenou z olivového oleje, česneku, soli a čerstvých bylinek. Poté plátky cukety vložíme do marinády a necháme alespoň jednu hodinu marinovat. 

Když máme cuketu dostatečně odleženou, začneme s jejím grilováním, během kterého cuketu potíráme marinádou pomocí mašlovačky. Pokud nemáte mašlovačku na grilování, můžete jí zakoupit v našem e-shopu. Cuketu grilujeme do měkka přibližně 10 minut. Podáváme jí jako přílohu k masům nebo jako jednohubky. Hotovou grilovanou cuketu můžeme dozdobit čerstvými bylinkami nebo třeba posypat nastrouhaným balkánským sýrem. 

Máte svůj originální recept? Pošlete nám ho e-mailem či přes náš Facebook a my jej zde zveřejníme včetně vašeho jména, budete-li si to přát.