21.9.2015

Letošní For Arch skončil

V minulém týdnu proběhl za velkého zájmu veřejnosti 26. ročník mezinárodní stavební veletrh For Arch 2015 a tak vám v dnešním článku přinášíme malé ohlédnutí. 

K vidění bylo již tradičně velké množství novinek z oblasti stavebnictví, zahrnující vše od nářadí, lešení, bazénářské techniky, saun, vířivek, teras, osvětlení až po nábytek a samozřejmě vytápění. V oblasti kamen a krbů pak jistě stály za návštěvu stánky společností Tulikivi, Semaco, Romotop nebo stánek časopisu Kolem Kamen, kde měli možnost návštěvníci získat komplexní informace o kvalitních značkách a výrobcích. 

Kopie nevedem

Pro naší společnost byl letošní ročník ve znamení hesla "Kopie Nevedem", kterým jsme chtěli demonstrovat náš postoj k druhořadým výrobcům kopírujícím modely od kvalitních a ověřených značek. Smutnou pravdou pak je, že tito výrobci už nesídlí pouze v Číne, ale bohužel i v naší zemi, čímž nám dělají ve světě opravdu dobré jméno. Jako kontrast proti kopiím jsme na veletrh přivezli kamion společnosti Spartherm, která je největším německým a současně evropským výrobcem kamen a krbových vložek a jejíž produkty se právem řadí k absolutní špičce.

Prohlédnout jste si u nás mohli kupříkladu volně stojící krby na plyn či biolíh o nominálním výkonu 6 kW, které jsou velmi oblíbené ve vstupních halách, prostorách autosalónů či jako funkční doplňky do moderně zařízených bytů a domů, které ale nemají možnost instalace klasického krbu. Dále jsme prezentovali modely krbových vložek v nejrůznějších provedeních. Namátkou můžeme zmínit varianty vložek s rovnými, rohovými i panoramatickými (třístrannými) skly, variantu vložky s teplovodním výměníkem nebo třeba špičková krbová kamna na pelety s možností dálkového ovládání mobilním telefonem nebo zcela automatizovaným provozem. 

Zároveň bychom touto cestou rádi poděkovali všem návštěvníkům. Bylo vás opravdu mnoho a věříme, že jsme vám poskytli dostatek informací k tomu, aby vašim domovům vládlo příjemné teplo. Těm z vás, co letošní For Arch nestihli, bychom rádi nabídli možnost navštívit naší vzorkovou prodejnu v Pečkách, kde si můžete prohlédnout a osahat více než 130 vystavených modelů krbových kamen a vložek včetně 8 funkčních instalací a to od více než 30 značek, za které se nebojíme dát ruku do ohně! Ještě jedenkrát děkujeme za vaší přízeň a závěrem přikládáme několik fotografií.