2.6.2017

Ideální gril na českou zahradu

Grilování je už v podstatě naším národním sportem a tak jsme se dnešní článek rozhodli věnovat především těm z vás, kdo teprve zvažují nákup grilu. Vybrali jsme pro vás tři grily, které jsou kvalitní, dobře fungují a nestojí svět. 

Outdoorchef Chelsea 480 C

Chelsea 480 C je klasickým kotlovým grilem na dřevěné uhlí, který pohodlně uspokojí čtyři strávníky "na první dobrou". Pyšnit se může tělem z kvalitního ocelového plechu, který je navíc potažen smaltem zabraňujícímu poškrábání nebo reznutí. Smaltová úprava navíc výrazně usnadňuje čištění grilu. Svou koncepcí se hodí především pro ty, kdo grilují občas a na místo složitých kulinářských kreací inklinují ke klasickým steakům, zelenině nebo klobáskám. Nevýhodou uhelných grilů je složitější udržování teploty uvnitř grilu. 

Zobrazit v e-shopu

 

Outdoorchef Ascona 570 G

I naše druhé doporučení bude vycházet od švýcarské značky Outdoorchef. Ascona 570 G je určena náročnějším zákazníkům, kteří ve vaření rádi experimentují a zkouší nové postupy. Díky dvěma kruhovým plynovým hořákům můžete nejen grilovat tradičním způsobem, ale zároveň máte možnost vyzkoušet tzv. low and slow postupy. Ptáte se co to je? Jde o dlouhé pečení při nižších teplotách, což se využívá například při přípravě roastbeefu nebo pečené kachny. Gril tedy může fungovat i jako zahradní pec, ve které připravíte vše, co vám utkví na mysli. Teploměr integrovaný do víka grilu vám poskytne přehled o tom, jak to zrovna uvnitř grilu vypadá. Grilovací rošt o průměru 57 cm nabídne dostatek prostoru pro grilování s větším počtem strávníků. 

Zobrazit v e-shopu

Traeger Bronson 20

Grily Traeger jsou v ČR žhavou novinkou. Zásadním rozdílem oproti všem ostatním je, že ke grilování používají 100% dřevěné brikety, které dodávají připravovaným pokrmům jedinečné aroma kouře a zároveň je obsluha těchto grilů stejně jednoduchá, jako je tomu v případě plynových grilů. Součástí grilu Bronson 20 je zásobník na pelety, elektronický ovládací systém a v jeho útrobách dále nalezneme šnekový mechanismus, který v závislosti na zvoleném programu a teplotě dopravuje pelety přímo do spalovací komory, kde jsou zažehnuty pomocí HOT ROD podpalovače. 

Zobrazit v e-shopu