15.8.2017

Romotop Evora

Vybíráte krbová kamna do novostavby? Pak je tenhle článek vyloženě pro vás! Poznejte 12 krbových kamen ze série Evora, které umí vnést příjemné teplo i do těch nejsychravějších dnů v roce. 

Romotop Evora 01 AKUM

Romotop Evora je série krbových kamen od největšího českého producenta, společnosti Romotop, vytvořená pro potřeby moderních domácností. Kamna v sobě spojují velmi dobrou kvalitu založenou na robustní konstrukci a poctivému řemeslnému zpracování, vysokou účinnost spalovacího procesu, širokou paletu designových variant a to při zachování velmi přijatelné ceny! Jednotlivé modely lze rozdělit jednak dle toho, zda-li jsou to klasická kompaktní krbová kamna, kamna umístěná na otočné noze nebo vysoká sloupová kamna, která navíc nabízí akumulační schopnosti a tím i delší dobu topení. Kamna můžete dále zvolit v celokovovém těle, s obkladem z travertinu, pískovce nebo keramiky, která je k dispozici ve třiceti různých odstínech. 

Všechny modely Romotop Evora jsou vybaveny stejnou spalovací komorou a nabízí tak shodně regulovatelný výkon v rozmezí 3 - 8 kW. Kamna se díky tomu hodí do drtivé většiny novostaveb, což dokazují prodejní čísla v posledních letech v kombinaci s objednací lhůtou, která v zimní sezóně dosahuje 4. - 6. týdnů. Důležitým parametrem je při výběru nových krbových kamen také účinnost spalování.  S tou přímo souvisí nejen množství škodlivých emisí vypouštěných komínem do ovzduší, ale také frekvence přikládání a vybírání popela, která je u kamen Romotop Evora opravdu dlouhá, jelikož dosahují účinnosti 80%. 

Jednoznačně neprodávanější jsou kamna Romotop Evora 01 s keramickým obkladem, po kterých sahají jak mladé rodiny, které zařizují svůj první dům, tak rodiče, kterým už děti z hnízd dávno vylétly. Jejich oválný půdorys zajištuje, že kamna vypadají velmi dobře nejen u rovné zdi, ale také pokud je umístíte do rohu místnosti. Zaoblené sklo navíc poskytuje velkorysý výhled na plápolající plameny a to ze širokého spektra úhlů. 

Romotop Evora 0

Evora AKUM - kamna s akumulací

Součástí série Romotop Evora je také čtveřice zvýšených kamen, které mají nad spalovací komorou prostor pro umístění akumulační sady. Jejím účelem je zajistit, aby krátce po zatopení nebyl nástup teploty v místnosti tak razantní a dále se dostává ke slovu poté, co v kamnech dohořelo poslední polínko. Dokáže totiž dodatečně sálat ještě dalších více jak 5 hodin. Tuto vlastnost nesmírně ocení majitelé nízkoenergetických domů a dřevostaveb, které jsou náchylné na rychlé přetopení a současně nedisponují dobrou tepelnou setrvačností. Typickým představitelem této trojice jsou kamna Romotop Evora 01 AKUM

Evora T - točí se bez vytáček

Do moderně stylizované domácnosti se skvěle hodí kamna s označením Romotop Evora T. Narozdíl od základního modelu jsou Téčka usazená na elegantní noze, která jim navíc umožňuje rotovat kolem svislé osy a vysílat tak pozitivní energii a teplo směrem, který vám zrovna vyhovuje. 

Hlavní výhody kamen Romotop Evora

  • Český výrobek s vysokou kvalitou a dlouhou životností
  • Dobrá dostupnost náhradních dílů
  • Široké spektrum designových variant a povrchových úprav
  • Vysoká účinnost sekundárního spalování
  • Zaoblené sklo s efektivní ochranou proti špinění

Prohlédněte si všechny modely Romotop Evora

Klikněte zde