25.7.2016

Párty stan a gril - vaši letní společníci

Trend posledních let ukazuje, že grilování a Český národ k sobě již neodmyslitelně patří. Důvodů je mnoho. Posedět s přáteli či rodinou a zároveň ogrilovat nějakou tu dobrotu je jednoduše příjemné a tak se k němu kloní čím dál tím větší počet lidí. Jenže co dělat, když vaší dlouhodobě plánovanou grilovačku pokazí nepřízeň počasí? Řešením je vhodný párty stan. 

Jak vybrat párty stan

Pokud zrovna nedisponuje váš dům krytou terasou, je párty stan skvělým pomocníkem, který vám zajistí stín v parných dnech a zároveň ochranu před vlhkem ve dnech deštivých. Projděte si nabídku internetových obchodů (například zde: párty stany) a zjistíte, že je k dispozici spousta možností. Nejprve byste se měli rozhodnout pro správnou velikost, dále vhodné konstrukční řešení a vyplatí se také sledovat "gramáž" krycí plachty.

Vhodná velikost párty stanu

Nejmenší stany disponují plochou 3 x 3 m. Ty pohodlně pojmou čtyřčlennou rodinu spolu se stolečkem 80 x 80 cm uprostřed. Pokud se však pravidelně scházíte ve větším počtu, sáhněte také po větším párty stanu. 

Jaká konstrukce je pro párty stan nejlepší?

Na výběr je konstrukce klasická (tenkostěnné trubky zasunuté do sebe a plastové spojovací díly v rozích stanu) nebo nůžková (celá konstrukce je stále v jednom kuse a rozložení se provádí pomocí jednoduchého nůžkového mechanismu). Výhoda klasické konstrukce je v nízké ceně. Nevýhod oproti nůžkovému řešení je opravdu mnoho: postavení trvá delší dobu, mechanická výdrž je nižší, dostupnost náhradních dílů velmi špatná atd. Nůžková konstrukce je lepší opravdu skoro ze všech úhlů pohledu. Pozor si dejte na úplně nejlevnější párty stany. Často je celý stan kotven pouze čtyřmi provázky a ty jsou připevněny pouze malým poutkem ke krycí plachtě - ke konstrukci samotné nikoliv. V případě i menšího poryvu větru se poutka snadno odtrhnou a celý stan se okamžitě zbortí. Dále není možné plachtu řádně vypnout, v důsledku čehož vnizkají v plachtě "kaluže. Ty jsou po chvíli natolik těžké, že tenká levná konstrukce nevydrží a stan se opět bortí. Z toho vyplývá, že připlatit si nějakou tu korunu se ve výsledku více než vyplatí a kvalitní výrobek vám přinese nejen notnou dávku klidu, ale také výrazně delší životnost. 

Jakou gramáž krycí plachty?

Tzv. gramáž označuje množství materiálu naneseného na 1 m² plachty. Čím větší, tím lépe. Nejlevnější stany nabízejí 110g na m², což je opravdu málo. Takové stany slouží spíše jako ochrana proti slunci, než proti dešti.

Kde koupit párty stan?

Kvalitní párty stany, u kterých máte jistotu, že každý kousek je opravdu skladem a do 2 dnů u vás, jsou ke koupi na T-zboží.cz: párty stany. Stany s nůžkovou konstrukcí zde: nůžkové stany.

Mohlo by vás zajímat