27.7.2016

Franz Fischer hut - tip na báječný výlet

Netajíme se tím, že máme rádi výšlapy. Když jsme v Rakouských Alpách objevili chatu Franze Fischera, ve které se navíc ukrývá precizně postavený teplovzdušný krb, bylo rozhodnuto, že si to nemůžeme nechat pro sebe. No a tak vám v dnešním článku přinášíme malé ohlédnutí a současně tip na výlet, který vás rozhodně nezklame. 

Historie chaty se začala psát už v roce 1923, kdy bylo na valné hromadě místního turistického spolku jednomyslně podpořen návrh vystavět v Radstadt Tauern chatu. Roku 1931 byla výstavba dokončena, avšak v průběhu času byla chata několikrát zničena lavinou. Poslední rekonstrukce proběhla v roce 2013 a od této chvíle je otevřena návštěvníkům, pro které může být buď příjemnou zastávkou na túře nebo dokonce místem pro nocleh s neopakovatelnou atmosférou. 

Vybavení chaty

Součástí turistické chaty je jídelna zhruba pro 40 osob a dále menší oddělený prostor s kamny určený pro klidné posezení například u knížky, případně jej lze využít pro soukromé akce, školení a podobně. Dechberoucí pohled na okolní přírodu pak nabídne prostorná terasa s kapacitou přibližně 50 míst. Co se pak týká ubytování, jsou vám k dispozici celkem tři šestilůžkové pokoje, jeden čtyřlůžkový pokoj a dále turistická noclehárna se šesti palandami, která pojme dvanáct turistů - nocležníků. Celá chata je zařízena v typickém alpském stylu, což jí přidává na útulnosti. 

Brunner HKD 2.2 ve výšce 2200 m nad mořem

Jak jsme již zmínili v úvodu, nás krom krásné přírody zaujalo topeniště osazené špičkovou kamnovou vložkou Brunner HKD 2.2, kterou doplňuje teplovzdušný výměník téže značky. Krb precizně pracuje i ve výšce 2200 metrů nad mořem a poskytuje návštěvníkům chaty nejen příjemné teplo, ale také možnost relaxace a pohled do plamenů ve večerních hodinách i deštivých dnech. 

Zbývá již jen dodat, že pokud máte rádi vysokohorskou turistiku, neměla by vám chata Franze Fishera rozhodně uniknout. Více informací o ní, cenách a možnostech ubytování se dočtete na oficiálním webu zde