16.2.2015

Automatická regulace hoření

Krbařina, to je věda. Nejde jen o teorii a léty přibývající zkušenosti, ale i o neustálé vzdělávání v oblasti novinek, které zákazníkovi přinesou další výhody. Jedním takovým příkladem za všechny je automatická regulace hoření, která prochází neustálým vývojem a nabízí svým uživatelům maximální komfort i finanční úsporu.

Co je automatická regulace hoření?

Současné krby a kamna jsou dnes velmi vyspělé strojírenské výrobky, ať už mají moderní podobu, nebo vzhled tradičních kachlových kamen. Ve spojení s automatickou regulací hoření nabízí uživateli celou řadu výhod:

  • signalizace potřeby dalšího přiložení
  • zajištění maximální tepelné pohody
  • automatická regulace přístupu vzduchu
  • zajištění plynulého hoření a optimálního spalování
  • nedochází ke kondenzaci, čímž se zvyšuje životnost
  • možnost nastavení regulace i na teplovodní systém vytápění
  • úspora nákladů na palivo o 30 % a více
  • snížení emisí

Jedná se o elektronické zařízení, které v topeništi reguluje přísun vzduchu, a tím zajišťuje ideální výkon i průběh hoření. Od této primární funkce se odvíjí i snížení emisí, vytvoření tepelné pohody, úspory nákladů i zamezení kondenzace v korpusu a v potrubí, od čeho se odvíjí i prodloužení životnosti celého výrobku.

Automatická regulace a komfort

Chcete používat teplovodní systém vytápění ve spojení s krbem? I zde vám automatická regulace ušetří mnoho starostí, kdy sama „pohlídá“ správné nastavení akumulační nádrže. Aby bylo pohodlí maximální, nemusíte už hodnoty kontrolovat ve sklepě či z garáže, ale příjemně rovnou v interiéru bytu, kde je umístěný displej i s jednoduchým ovládáním. Jako třešničkou na dortu je u tohoto systému signalizace přikládání – regulace sama „ohlásí“, kdy je potřeba přiložit, čím zaručuje plynulé hoření.

Výrobce a montáž

Vývojem a výrobou automatických regulací hoření se zabývá německý výrobce Brunner, se kterým má firma Krby kamna Turyna výborné zkušenosti i v oblasti krbových vložek. Druhým výrobcem je český Timpex, který má flexibilnější použití.

Pokud přemýšlíte nad automatickou regulací hoření pro váš krb, neváhejte nás kontaktovat. Individuálně vyřešíme vaše dotazy a připravíme řešení na míru vašim potřebám.